åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Samma Stuk Till Wira Bruk.

Kategori: , HDCS

En sanning med modifikation kanske.
När HDCS mobiliserade dryga trettio hojar till samlingen i Hagaparken för färd upp til Wira Bruk så handlar det ju förvisso om Harley Davidson för hela pengen, men lite av känslan med märket är ju att man aldrig hittar två likadana hojar. Och tittar man sen på vad som sitter bakom styrena så är det likadant där. Fullt av olika personligheter! Men tillbaka till Haga och samlingen där! Tjenare å kramar å snickesnack och sen liten genomgång av dagen och därefter det viktigaste av allt, mackbeställning!
Sen är det bara att tuta och köra. E4 upp till Upplands Väsby innan vi svänger av och ger oss in på småvägar på den Uppländska landsbygden. Försöker memorera ortsnamnen men ger upp rätt snart då RC Leffe Astering valt att ta sig genom så många små byar som möjligt på kringelkrokar som skulle göra varje kringelstadsbo grön av avund!
Så, helt plötsligt dyker det upp en skylt där jag hinner läsa "Heliga Birgittas Bönegrotta". Ping! säger det i skallen. Antagligen eftersom vi här på Ekerö passerar S:t Birgittas kyrka varje gång vi åker mot stan. Det blir en sån kontrast mellan trettio mullrande Harleys och bönegrotta!
Vad hände där? Smög hon iväg dit och gömde sig och bad? Vad bad hon om? Handlade troligen inte som Tjorvens bön om en tårtbit till i alla fall... Ah.. vi släpper Birgitta och bönerna och njuter av resan istället. Efter två timmar i kringlornas tecken är det dags att svänga in på Wira Bruks parkering, sträcka på benen och knata ner till fiket och de förbeställda mackorna.
Det blir jackor av och en skön stund i solen för både hojar och knuttar och man börjar nästan känna igen det som vi brukar kalla sommar!
Blev t.o.m. så varmt så några Ekeröbor smög iväg till skuggan för att ta en selfie! :-)
Med uppdrucken java och färdigtuggade mackor var det för de efterrättssugna att ställa om kompassen för vidare färd över Åkersberga, Vaxholm och färja till Värmdö för vidare färd in till stan och Fjällgatan.
Ja, och uppe på fjällis var det ju bara att njuta av utsikt och glass! För en del var det naturligtvis utsikten över en av världens vackraste städer som gällde. Men många av de förbipasserande valde att istället vila ögonen på raden av Harleys som snyggt stod parkerade på bussparkeringen där uppe, och vem kan väl klandra dom för det? :-)
 
Och med det är det bara kvar att tacka HDCS och Road Captain Leif Astering för en underbar dag på fina vägar. Tack Leffe!
See ya all!
B.
Kommentera inlägget här: