åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Claes På Hörnet.

Kategori: åkeriet

Claes på hörnet känner väl de allra flesta med någorlunda kunskaper om Stockholms restaurangvärld till. Det kanske inte lika många vet, är att det finns en filial här ute på Ekerö som går under namnet Kajutan. För den oinvigde mycket svår att hitta, men ikväll fylldes den lilla parkeringen utanför upp av tvåhjuligt stål av bästa märke.
Källarmästaren själv tog emot gästerna, som bestod av både inhemska åkare men även ett par långväga från Bromma och Sundbyberg, och presenterade sedan kvällens meny.
En fiffig detalj så här i småkyliga hösttider var att man kunde passa på att tina upp frusna fingrar medan man väntade på att huvudrätten för kvällen skulle bli klar.
Sen var det bara att kliva in i den väntande kajutan som formligen sprudlade av mysfaktor med sitt dukade bord och sina tända ljus!
Gästerna hittade snabbt sina platser och slog sig förväntansfulla ner i skenet från de många liljeholmens, och i taket hängde den vackra kristallkronan som kronan på verket.
Den perfekt anrättade huvudrätten sköljdes ner med en lika perfekt avkyld skummande öl..
..innan sen den för dagen hedrade kanelbullen bars in och avnjöts till kaffet.
När sen gästerna ätit sig mätta och frotterat sig med varandra och kvällens värd, var man mycket överens om att kvällen varit utomordentligt trevlig, tackade artigt för sig och styrde sedan nöjt hemåt i den mörka och kylslagna oktoberkvällen.
B.
 
Kommentera inlägget här: