åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Lunchsnusk i Trosa.

Kategori: åkeriet

Välkommen till Trosa sa fisken!
Och redan här känner jag hur det börjar slira iväg, men ska försöka hålla mig till ämnet så gott det går...
Nationaldag idag och vi förverkligade Lasses och Lentas utmärkta förslag att bege oss ner till Trosa för att nosa runt lite bland skrymslen och vrår och kanske hitta nåt ätbart vid lunchtid. Tio pers på lika många hojar tog vägen förbi Skanssundet och vidare till Trosa där vi parkerade nere vid k analen.
Tog sen en upptäcksfärd bland gränder och prång och slog oss så småningom ner i för.. förlåt Hamngården skulle det vara, där räkmackor gick upp som klar favorit när beställningarna var gjorda.
   
  
Alla glada och nöjda med förnödenheterna och nöjdast av alla var nog kajan som glatt smaskade i sig resterna av Lasses gräddiga pasta! På vägen ut hittade vi en uppfinning för den som föredrar ett glas rött istället för en skummande bira. Hur uppfinningen funkar i praktiken är kanske en annan femma, och med hjälp av för dagen snuskig fantasi lyckades vi hitta på en del andra användningsmöjligheter för den där manicken. :-)
Nåväl.. vi lämnade Trosa och satte kurs mot Gnesta men det stod inte på förrän det slog stopp och flera chaufförer begav sig in i närmaste buske. Med de behoven tillfredställda och ett tankstopp senare så tog det stopp på riktigt. Kjelles hoj började hosta och gav sedan upp. Fram med verktyg och skruva. Själv tog jag en kort promenad längs dikestanten och hittade ett helt avgassystem! Gjorde ett försök att få dit det på Hottan men det sket sig.
Det gjorde det för Kjelle också men som tur var så hade Lenta kontakter i trakten och Kjelle fick lift medan vi fortsatte genom Gnesta och satte kurs på Mariefred för en fika.
Snurrade runt där en stund innan vi studsade (i alla fall jag) in på en kullerstensgata och stannade till vid en liten glassbar med tillhörande uteservering i parken utanför. Fick besök av en blivande liten biker som ville ha några tips inför framtiden. :-)
 
Bäst som vi satt där och slickade glassen runt munnen och den blivande bikern gett sig av, dök två rätt så bekanta ansikten upp. I bermudashorts och t-shirts knallar Willysson och Carina in i parken och slår sig ner!
Det fick sin förklaring i att Carina har en sommarbostad här i Mariefred. Otroligt vackert och fint sommartid, men vi undrar lite hur det är under vintern? Mest mörkt, kallt och dött antar vi. Men på vårkanten, då spritter det till både i Mariefred och Trosa intygar Carina ;-)
Hoppas ni alla haft en bra nationaldag!
B.
 
Kommentera inlägget här: