åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Krokar, krökar och kors i taket. Till Wira Bruk med HDCS.

Kategori: HDCS

Så var det åter dags för en sväng upp till krokarnas mecka.
Den som är ute efter en handsmidd krok lär kunna hitta den här på Wira Bruk. Men för att ta det från början så gick jag som vanligt och trampade hit och dit här hemma innan jag kom iväg. Man tycker att man har gått om tid men när det börjar dra ihop sig så får man bråttom i alla fall.
Lite flyt med rödljusen på väg till Hagaparken gjorde att jag hade kvar lite marginal när jag rullade in på parkeringen och blev mäkta förvånad när jag, förutom road captain Leif, är den enda som anlänt. Mats kommer förvisso hack i häl men ändå!
När vi fått av krukorna och börjar snacka fattar jag att jag tagit fel på avgångstiden. Men att lura sig själv på en halvtimme, och åt rätt håll dessutom är ju inte helt fel ibland. :-)
Nåväl.. skaran av ekipage växte till sig till nitton st vilket ju är betydligt fler än tre, men också betydligt färre än de femtiofyra som åkte förra årets upplaga. Lite trist att distrikt A som ju har ett stort underlag av medlemmar ändå har svårt att få folket att sluta upp. Här får vi medlemmar rycka upp oss och se till att dyka upp när det vankas utflykt! Fördelen var väl då att alla hann med att hälsa på varandra och mingla en stund innan avfärd.
Med mackbeställningen avklarad rullade vi ut på motorvägen för transportsträcka upp till Väsby där kapten Leif svängde av för att ta oss till sina planerade krökar upp mot Wira Bruk. Det blir ett antal krökar när vi passerar Sälna, Arlanda, Herresta, Skoby, Skepptuna och en massa andra små byar. Misstänker att böjarna t.o.m. Wirade sig runt oss själva ett par varv innan det var dags för paus i Gottröra. Alla hade visst vart duktiga och fyllt tanken innan avfärd, så ingen behövde fylla på utan det blev istället mera mingel och lite foto. Nån sa nåt om att fota gubbarna men jag såg ingen. Några damer, och resten grabbar i något slitna fodral. Att någon i sällskapet skulle ingå i kategorin gubbar blånekades det till!
Bäst som vi stod där och nekade i sten till att tillhöra gubbsläktet var det nån som hojtade till och pekade ut på vägen. En av Ahlgrens bilar hade smitit ur påsen och forsade ljudlöst förbi ute på vägen!
Vi slängde benen över (som grabbar gör) och gasade ikapp Ahlgrenskärran som visade sig innehålla ett stycke trampcykel med tillhörande hurtig trampare. Vi lämnade godisbilen bakom oss, och en stund senare rullade alla nitton in på parkeringen tillhörande Wira Bruk.
Gunnar hade gjort sitt jobb och mackorna låg klara och bara väntade på att vi skulle sätta tänderna i räkor,salami, ost, skinka och ägg och ansjovis. Har man klargjort vad som gäller i stål kan man inte tumma på kvaliteten. Så tack Gunnar på Wira för sjyssta mackor!
Efter kaffesörpling, macktugg och annat tugg hade RC Leif lite planer, men innan de sattes i verket hann vi knalla runt och kika på smidet, och några kanske också hittade just "den där kroken" man letat efter men inte hittat tidigare, vad vet jag? Vi i Åkeriet passade på att ta en gruppbild (eller heter det groupie nu??) framför huset där Gunnar (inte Wiragunnar nu alltså) tvåa från vänster snart faktiskt flyttar in.
Så var det det där med Leifs planer då. Istället för att splittras upp här så föreslog Leif att "varför inte fortsätta en stund till, nu när vi ändå är igång liksom!?" Så förslaget var att för de som ville och hade möjlighet, via Åkersberga, Vaxholm, Värmdö, förlänga turen och avsluta med en glass uppe på Fjällgatan. Ja va fan.. solen tittade ju fram nu, och inga måsten i sikte. Så vi blev nio stycken som valde att uttöka dagens roadtripp med några mil till och ett par båtturer i Stockholms skärgård.
Så med denna lilla omväg lagd till dagens övriga omvägar, slutade trippmätaren på 20+ mil. Alla glada och nöjda och Leif fick sin glass. :-)
Men nu tornade molnen upp sig, Västerut mot Ekerö, dit jag och Mats skulle, såg det helsvart ut. Till glädje för några bevingade vänner lämnade vi Fjällgatan i all hast för att om möjligt undvika blötan, och kors i taket... så kunde jag rulla in hojen i garaget utan att härbärgera en enda droppe.
Tack Leif för en bra planerad tur! Och tack alla andra för trevligt sällskap!
B.
 

KOMMENTARER:

  • Elisabeth säger:
    2015-09-14 | 09:59:28

    Kul att läsa och se bilder från turen.

    Svar: Tack! Titta gärna in här då och då om du vill läsa om våra små utflykter. Blir du sugen att haka på så åker vi från Jungfrusunds färjeläger på Ekerö på onsdagar vid artonsnåret.
    None None

Kommentera inlägget här: