åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Båtliv.

Kategori: åkeriet

Vi har ju haft nåt "hemmahosreportage" tidigare och bl.a. tittat på Ralfs Cobrabygge. Nu var det dags för något helt annat då vi lite hux flux pep iväg till Ulvsunda för att göra ett nedslag i renoveringen av Målar-Mattes fina salongsbåt Saraband. Nu snackar vi inte om nån vanlig jolle, utan denna 101-åring från 1914 mäter dryga 45 fot (14 m) pure mahogny! Så, välkommen ombord sa Matte och visade oss upp på spångar och däck.
Att slipa av en sån här skuta tar sin lilla tid och det förbrukas väl en och annan meter slippapper. Förresten är det visst inte det enda som går åt kunde vi förstå. :-)
Man imponeras både av båten i sig, men också över det otroliga jobb det måste vara att få till bitarna. Men mest av allt imponerades jag av det vackra kuttersmycket där fram i fören!
Hoppas att det blir sjösättning till nästa sommar och att vi då kan göra ett nytt besök och se den i sitt rätta element!
Nu kan man ju tycka att, har man ett sånt här projekt att pyssla med så borde det ju räcka med mahogny.. men nä! En liten Forslundracer från -32 har man väl tid med säger Matte. Måste ju ha nåt att åka med också medan man renoverar!
Fantastiskt fina båtar! Tack Matte för att vi fick komma och titta! Och tack Håkan som lånade ut sin inombordare Svarten till vårt gruppfoto! Man säger ju att sjön suger, och efter vårt båtäventyr styrde vi över till Daisys för att tanka upp innan vi rullade hem.
 
Med det säger vi gonatt och avslutar med en favorit i repris.
B.
 
Kommentera inlägget här: