åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Allting har en ände, men korven den har två.

Kategori: åkeriet

Och med gårdagens utflykt har vi nog kommit till säsongens ände för åkandet i den här regin. En säsong som länge kändes som en förlorad sådan eftersom vädret i mångt och mycket bestod av blött och kallt. Men scrollar man ner här en bit så upptäcker man ju att det blivit en hel del åka ändå! :-) Igår då? Jo det började i ett fantastiskt solsken från en klarblå himmel och fjorton cyklar nere i Jungfrusund. Men när vi rullade iväg väckte vi visst upp nån morgontrött gud som snabbt och bestämt drog ett kylande molntäcke över sig och hela Ekerö. Vi får vara nöjda med att han inte behövde morgonpinka också.. Började med att blåsa ut till Adelsö och ta högervarvet med en avstickare ner till Lindby för att sen landa vid kyrkan för avsittning och gemensam promenad bland runor och koblajor upp till Alsnö Hus.
    
Att Ladulås möten häruppe ledde till att vi fick en svensk adel är väl inget som vårt möte på samma ställe lär ändra på. Vi får nog nöja oss med att vi kan vara säkra på att vårt åkande kommer att återupptas så fort asfalten ligger sopad och torr till våren. Med detta klubbat vände vi tillbaka mot mer civiliserad mark och satte kurs mot Färingsö där jag hade tänkt att ta nästa paus i stenbrottet i Stenhamra. Nu hamnade vi istället för ett lugnt och stilla stenbrott, mitt i action av något äldre snitt i den årliga veterantraktorplöjningen på en åker strax innan Stenhamra. Att få gå och nosa på oljiga gamla traktorer och sniffa dieselångor till ljudet av en gammal Bolinder på tomgång är det väl inte många bikers som tackar nej till! Så stenbrottet fick vara medan vi sög in traktoractionen istället.
Men... nu var ju egentligen dagens huvudatraktion korv. Och inte vilken korv som helst, utan Lovö Magasins hemlagade! Benet som gjort en del eljobb åt Ewa på Lovö och fått bra kontakt :-) tipsade härom veckan om Ewas korvar och att vi borde försöka få till ett besök innan vintern sätter stopp för det. Åtminstone på två hjul. Så efter att ha sniffat tillräckligt med diesel vred vi styrena mot Troxhammar och Lovö magasins annex.
Efter en presentation av valmöjligheterna så var gubbsen snart samlade kring det manligaste av manligt.. GRILLEN!
Vi hade tappat några åkare på vägen som hade viktigheter som sin egen bröllopsmiddag att ta hand om (och det får man väl ta som ett giltigt skäl att avvika i förtid) men några andra tillkom. Helen och Annica dök upp i "civil" klädsel utan moppar. Helen släppte t.o.m. den chockartade nyheten att hon just sålt sin Road King.... Som tur var lugnade hon oss med att jakten på en ny hoj redan är igång. Pju!
Med det så var det väl bara kvar att sätta sig till bords och mumsa de skinnstoppade lammen med blåbärsketchup och alla andra mumsiga tillbehören.
 Med det stänger vi ner årets utflykter och ser fram mot en och annan vinteraktivitet. Kanske dyker det upp något reportage till här så titta gärna in ibland.
B.
                        
Kommentera inlägget här: