åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Café Ekorren.

Kategori: åkeriet

Råkade höra en trafikrapport på vägen hem från jobbet idag som skvallrade om uteblivna köer och att det faktiskt gick att få syn på lite asfalt mellan bilarna i stan.
Tänkte att det då passar det ju bra att starta upp säsong -16 del två med en sväng åt det hållet. Efter att ha kryssat bland västerbottniska byar några veckor tänkte jag att varför inte försöka med den kungliga byn Djurgården där inne i huvudstaden! Vi har ju gjort ett par försök tidigare med Café Ekorren och snopet fått vända då det varit stängt och bommat, men nu.. tredje gången gillt, kors i taket, nu blommar löken, skam den som ger sig, trägen vinner... Ja det finns många uttryck att ta till när vi nu gjorde vårt tredje försök på lika många år på ekorrjäveln. Och äntligen slapp vi att kaffetörstande leta vidare och kunde slå oss ner och njuta bland yachterna!
På väg in möttes vi av en varning för en oförskämd kråka och rätt vad det var så satt den där nån meter bakom oss lite lurigt kraxande. Om den var oförskämd vette fan, men den hade lärt sig att det serveras sjyssta burgare, och när såna som Lasse och Lenta inte pallar hela, så lär det ganska ofta bli en bit över. :-)
Men eftersom vädret var på bra humör och stadsturerna är lite sällsynta så fick kråkan och hans polare måsen, liksom våra cyklar vänta i kvällssolen till stängningsdags då vi behagade lyfta på läderhäckarna.
En liten sightseeing genom stan.. Strandvägen, Kungsan, ett extra varv runt glaspelaren vid plattan eller Kristallvertikalaccent som är dess riktiga namn. Ritad av den kände skulptören Edvin Öhrström och invigd 1974. Så nu vet ni det.
Sveavägen ner och upp till Tegnerlunden, Kungsholms Torg och Norrmälarstrand västerut. När man sen åker över Tranebergsbron med solen lite snett till höger lite lagom bländande är det som en tavla i 4D! Nästa tavla kommer på Nockebybron där solen ligger rakt över vattnet från Hässelbyhållet och Drottningholm på andra sidan bron som ett välkomnande monument för oss Ekeröbor. En bra start på sensäsongen.
B.
 
 
Kommentera inlägget här: