åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

1 2 3.

Kategori: åkeriet

Eftersom dagens utflykt försvann i vad som liknar höstens ankomst så passar det kanske med en återblick till de allra första utflykterna i åkeriets regi. Så här är de tre första med premiäråk onsdagen den 20 augusti 2008.
 
PREMIÄRÅK TILL SKÅ FESTPLATS OCH SPOKE ISLAND CRUISERS.

Hallå där!

Så kom vi oss iväg till slut! Vi blev i alla fall tre st som startade kl halv sju nerifrån färjelägret, jag Johan Pontén och Patrik Arnalid. Christer Mellberg lovade att ansluta så fort han kunde också. Vi tog vägen via Träkvista, Tappström ut mot Färingsö. Sedan tog vi av mot Stenhamra och vidare över Sånga-Säby och ut vid kyrkan på Färingsövägen. Där svängde vi tillbaka och åkte sen in vid Svartsjö och runt Skå flygfält och ut igen på Färingsövägen i Skå. Ca tvåhundra m bort ligger sen Skå gamla festplats där vi steg av. Det hade svartnat på ordentligt på himmlen så vi skyndade oss att kolla runt på de tjugotal bilar som stod parkerade i parken. Patrik visade sig ha några bekanta bland "raggarna" och jag träffade också några kända ansikten. Vi fick oss lite korv och fika och precis när det för denna sommar, obligatoriska regnet kom, så dök Christer upp. Jag trodde nog att han skulle stanna hemma när det såg ut som det gjorde på himmlen, men icke! Strongt Christer. Vi fick ta skydd för regnet inne på den gamla dansbanan. Där lärde vi varann allt om Mac vs PC och hur man snabbt raderar viktiga och oersättliga sommarminnen :-) Till slut avtog regnet i alla fall och vi begav oss hemåt.

Tack till er som lyckades komma loss till den här lilla åkturen! Hoppas att vi kan göra det fler ggr och att fler kan åka med. Jag mejlar ut förslag om en tur till framöver. Ha det och kör försiktigt!

Mvh Bengan (som ungarna säger)

ÅK TVÅ. ADELSÖ.

Hojt!

Man säger ju att en gång är ingen gång och att två gånger är en vana. Det betyder alltså att mc-åkandet från Sandudden med omnejd nu är en etablerad företeelse! Antalet deltagare växte från fyra till sex på den här andra turen trots att det blev två återbud (en förkylning och en pajad koppling). Det blev som sagt en sväng ut till Adelsö och runt på trottoarerna där ute. Efter att ha kryssat mellan rådjur och vildsvin satt vi av på Adelsö Krog och mumsade på hamburgare, kaffe och bikertugg innan vi rullade ner till färjan och hemfärd.

Hoppas nu att det dyker upp lite brittsommar snart och att det kan bli några svängar till innan garageporten slår igen. De ev. åkdagar som återstår i september är torsdag 18e och tisdag 23e. Om sen vädret tillåter kan det väl bli nåt i oktober också, men det får vi väl se då.

Tack för ikväll,och kolla nu upp möjligheterna att komma med nästa sväng och polare är alltid välkomna så klart.

B.

TUR TRE. KUNGSBERGA.

Så blev det en tredje tur trots det lite småsnåla vädret. Via Skå och Sånga-Säby upp till Kungsberga. Kungsberga Grill & Pizzeria visade sig vara ett litet trevligt krypin med glada bagare som knådade ihop två goda pizzor till Arne och Ralf och en biffig kebab till mig. Innan vi drog hemåt langade vi över kameran till en av bagarna som fick föreviga de Tre Musketörerna. Vi får väl se om det mot förmodan dyker upp nån brittsommar... i så fall kanske jag försöker styra upp nåt mer med kort varsel.

Så håll utkik i mejlboxen så kanske vi ses igen innan garageporten slår igen :-(

 

B.

KOMMENTARER:

  • Annica Smitt säger:
    2015-09-03 | 09:08:18

    KUL att ni åkt sedan 2008!

    Svar: Ja det börjar bli några säsonger. :-) Kul att det håller i sig och att det så sakta växer på sig! Du är så välkommen! :-)
    None None

Kommentera inlägget här: