åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Månsken och karbidlampor.

Kategori: åkeriet

Eller bara helt enkelt en kul kulturtur i jäsiga maskiners tecken!
Jag hade lite torrt i idétanken ikväll. Kollade innan jag drog om Solstugan borta i Fredhäll kanske hade öppet, men nix. Sundby gård då? Öppet hela sommaren stod det där, men vad är hela sommaren? Vågade inte chansa, utan chansade istället på Eggeby Gård igen med Stäket som backup ifall vi skulle rulla upp på en tom gårdsplan.
Nu behövdes inte backupen för på Eggeby stod som vanligt gubbsen med sina gamla hojar och moppar i en skön blandning och inne i fiket sken dom upp när vi boostade kvällskassan och tömde kakfat och termos :-)
Kvällens huvudattraktion visade sig trots alla moppar och hojar vara en fransk bil!
Här kan man snacka om flugor kring sockerbiten! Inte så konstigt kanske när sockerbiten var av märket Cottereau och av årsmodell 1906 med röd lack, mässingsdetaljer och soffor i rött läder. Chaufför och passagerare iklädda skinnrock och skinnhuva och som fick kliva ur med tändaren i högsta hugg för att få igång lyset på kärran! Inga ledljus här inte. Nä, karbidlampor med acetylengas var det som gällde om man skulle ha det senaste i början av nittonhundratalet!
Nåväl.. fransosen rullade iväg innan mörkret föll och några andra saker fanns ju också värda att slänga en blick på. Inte minst våra egna bidrag från Eric och Sören. Kul att ni hakade på ikväll!
Sen är det ju det där med månskenskörningen.. när mörkret lagt sig och man är några stycken på mullrande maskiner. Den där busiga, grabbiga känslan som dök upp i femtonårsåldern och sitter där fortfarande :-)
Var rädd om den gubbar åsså ses vi nästa tisdag och hittar på nåt bus då också!
B.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: